Over MO6

MO6 startte in 2012 als een samenwerking van de bibliotheekregio Hageland en LINC vzw, ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant. Het project omvatte een samenaankoop van tablets en een opleidingstraject op voor bibliotheekpersoneel, met als centraal idee ‘tabletgebruik in de bib’.

De andere Vlaams-Brabantse bibliotheekregio’s volgden niet veel later en ondertussen  nemen nu reeds 50 bibliotheken deel aan de MO6-projecten. Met de tabletpakketten van het project kunnen zij dagelijks experimenteren met de tablet. In de opleidingstrajecten krijgt het bibliotheekpersoneel in de eerste plaats de basistechnieken aangereikt zodat zij vertrouwd geraken met de tablet en de honderden nieuwe toepassingen die daar bij horen kunnen ontdekken. Zo opent de tablet nieuwe mogelijkheden voor zowel intern gebruik als voor de publiekswerking van onze deelnemende bibliotheken.

Succes!

Wil je meer informatie omtrent de lopende MO6-projecten, heb je suggesties of wil je de mogelijkheid bekijken om een MO6-project in jouw regio op te starten? Geef ons via onderstaand contactformulier een seintje!

Advertenties