Inspiratie uit Asse: leg het uit met een filmpje

Bibliotheek Asse staat klaar voor de gebruikers met raad en daad. Om een antwoord te bieden op de vele verzuchtingen van ouders aan het begin van het schooljaar, besloten enkele medewerkers een instructiefilmpje te maken over hoe je een boek nu het beste kaft…

Met de iPad werd alles gefilmd, de clips werden op de computer gemonteerd. Medewerker Tom Horvath vertelt:

We hebben het filmpje met de iPad gemaakt, maar het is een beetje vervelend dat de filmpjes altijd een beetje donker zijn als je filmt met de voorgeïnstalleerde camera-app. Daarna heb ik het bewerkt met Windows Movie Maker. Dit programma is gratis en super gemakkelijk in gebruik. Het nadeel is dat de mogelijkheden ook eerder beperkt zijn. Ik ben al begonnen aan een tweede filmpje en daarbij wou ik een paar effectjes gebruiken, maar dat lukt niet in Windows Movie Maker.

Het filmpje werd gedeeld op de Facebookpagina van de bib en is te bewonderen op YouTube.

FilmpjeBibAsse

Hoewel het in het begin wat tijd en zoeken kost, is filmpjes maken met de tablet wel één van de leukste en meest veelzijdige manieren om in de bib aan de slag te gaan met de tablet. Een introductiefilmpje over de bibliotheek, een virtuele rondleiding in de bib, instructiefilmpjes over hoe je de inleverbox gebruikt of de zelfscan, sfeerbeelden van een leuke activiteit in de bib, originele kerstwensen,… Noem maar op.

In een eerder bericht hebben we ook al wat informatie gegeven over time-lapes en stop-motion filmpjes. Er volgt ook een bericht met enkele montage-apps die je op de tablet zelf kan gebruiken.

Heb jij de tablet al gebruikt om filmpjes te maken in de bib? Laat het ons zeker weten en inspireer je collega’s!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s